LA GIMNÀSTICA RÍTMICA

ANYS 40

1963

1978-1983

1981

1996

2003

2009

ACTUALITAT

​LA NOSTRA DEFINICIÓ

 

Quan l'elegància i la bellesa del moviment es troben amb l'esport podem dir que estem parlant de la gimnàstica rítmica.

Una disciplina que combina musicalitat, expressió corporal, coordinació, flexibilitat, concentració, forma física... En fi, un conjunt d'habilitats que enamoren tant a l'esportista que ho practica, com a l'espectador.

TAPÍS

És un material similar a una moqueta d'unes mesures de 13x13 metres sobre el quál les gimnastes presentaran la coreografia de competició.

MÚSICA

La coreografia anirà coordinada amb la música escollida que tindrà una durada de 1'15''- 1'30'' en el programa individual i 2'15''- 2'30'' en el programa de conjunt.

APARELLS

Els elements que s'utilitzen  a la gimnàstica rítmica són la corda, el cèrcol, les maces, la cinta i la pilota. Als nivells d'iniciació i categories petites també es competeix sense aparell, i rep aquesta opció rep el nom de mans lliures.

INDUMENTARIA

Les gimnastes competeixen amb un mallot, decorat en consonància a l'estil de la música, és una peça elàstica que s'ajusta al cos i permet fer els moviments amb comoditat. Als peus s'utilitzen punteres per poder girar, i el cabell recollit en un monyo

EXHIBICIONS​

No tot és competir, i aquesta modalitat esportiva gràcies a les seves característiques artístiques és molt atractiva per a la creació de gales, i espectacles no competitius que normalment es fan com a obertura o clausura de les competicións,  festivals de fi de curs, i altres exhibicions donant via lliure a la creativitat coreogràfica i aconsseguint un espectacle digne d'ovació

 

PAS A PAS CAP A LA COMPETICIÓ

PAS 1

Escollir si el tipus de programa en la que volem competir

PAS 2

Detectar en quin nivell ens trobem

PAS 3

Saber a quina categoria pertanyem

i quin aparell ens toca

PAS 4

La coreogràfia i l'indumentaria

PAS 5

El sistéma de puntuació, la nota i la classificació

SEGUEIX-NOS A LES NOSTRES XARXES SOCIALS

  • Blanca Facebook Icono
  • Twitter Clean
  • Blanco Icono de Instagram